Горанов: Не съм заплашвал проф. Плочев. Искам оставката му!

„Мой приятел ми се обади обаче и ми каза, че с него е разговаряно и трябва да ми предаде, че ако не си подам оставката, държавната машина ще се задейства и аз никога повече няма да си намеря работа“, заяви в сутрешен блок проф. Плочев

[ad id=“225664″]

„Не съм заплашвал проф. Плочев. Искам оставката му!“ Това заяви за бТВ финансовият министър Владислав Горанов.

Изявлението му е по повод твърденията на шефа на Здравната каса проф. Камен Плочев, че чрез негов близък приятел е получил заплашително обаждане да си подаде оставката, иначе няма да си намери място в държавна болница и цялата държавна машина ще бъде изправена срещу него.

[ad id=“236993″]

Проф. Камен Плочев заяви: „Директно мен никой не ме е заплашвал. Мой приятел ми се обади обаче и ми каза, че с него е разговаряно и трябва да ми предаде, че ако не си подам оставката, държавната машина ще се задейства и аз никога повече няма да си намеря работа. Този мой приятел е използван за посредник. Този човек ми е най-добрият приятел. Въздържам се да кажа кой е този човек и откъде идват предупрежденията. Не искам да коментирам.“

„Заплахите идват от най-високите места в управлението на държавата. Не искам да коментирам засега. Натискът идва от политик, на висок пост в управлението на държавата. Ако се стигне до оставка на проф. Плочев, тогава ще изнеса всичко, което знам. Може да се каже, че този човек, който е заплашвал, е над министър. Има желание да управлява държавата. Не е премиерът, разбира се. Преди това същият човек е звънял на Плочев да се запознават. По-високо от министър, с претенциите да управлява държавата”, заяви също в студиото депутатът от БСП Славчо Велков, който беше дошъл като приятел на проф. Плочев.

[ad id=“236993“]

„В петък министър Ананиев поиска от мен също да убедя проф. Плочев да си подаде оставката и да не се стига да здравната комисия в парламента. Целта бе всичко да стане преди да се върне премиера и да започнат разместванията“, разкри Велков. Той подчерта, че ако се стигне до гласуване на оставката на проф. Плочев в парламента, тя едва ли ще мине, защото само преди няколко месеца той бе избран с внушителните 205 гласа.

„Във всички парламентарни групи има много разумни хора, лекари, които няма да допуснат това“, подчерта Велков.


image0 (9K)