Гордост! Старозагорските огнеборци за втори път с Купата на БФ по пожароприложен спорт!

Радостната новина за спечелването на Купата на Българската федерация (БФППС) по пожароприложен спорт от огнеборците на Районната дирекция ПБЗН в Стара Загора съобщи директорът на РД комисар Стоян Колев.

[ad id=“225664″]

Нашите състезатели се бориха мъжки в Пловдив и съм им благодарен, че Купата още една година ще украсява кабинета ми! Чакам я с нетърпение в Стара Загора! – не без гордост сподели за ЗАРАТА Колев. Той уточни, че неговите момчета я печелят за втора поредна година и ако това се случи и през 2019, Купата ще остане в Стара Загора.

За състезанието Стоян Колев разказа, че старозагорският отбор е от 10 пожарникари: Илиян Атанасов, Деньо Денев, Георги Георгиев, Марин Маринов, Росен Маринов, Петър Рахманлиев, Велин Иванов, Любослав Пашев, Христо Пеев, Димитър Пинтев.

Момчетата се състезаваха в 3 дисциплини: “100-метрова пътека с препятствия”, “Изкачване с щурмова стълба” и “Пожарна щафета 4х100 м с препятствия”. Старозагорци са грабнали първите места в две от дисциплините, а на третата са станали втори.

Искам да подчертая, че нашият отбор беше безапелационен – продължи комисар Колев. Те завършиха състезанието с 59 точки, а вторите (Пловдив) събраха само с 32.

[ad id=“263680″]
Организатори на събитието са: Българска федерация за пожароприложен спорт (БФППС) и Главна дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. В състезанието участваха представителни отбори на СД/РДПБЗН и клубовете по пожароприложен спорт в страната: Русе, Кърджали, Плевен, Пловдив, СДПБЗН, Пазарджик, Стара Загора, факултет ПБЗН – МВР.

Браво, старозагорски момчета!

На снимката е Илиян Атанасов с Купата


image0 (9K)