Гордън Съмнър? Познавате го, но кой е той и кога идва в България

Наближава концертът на Гордън Матю Томас Съмнър и сме много ентусиазирани да ви разкажем малко повече за него. Не знаете кой е? Възможно е. Защото самият той признава, че ако някой извика на улицата „Гордън!“, той няма да се обърне. Защото вече от десетилетия всички го познават само като Стинг. А концертът му в Арена Армеец е съвсем скоро – на 16 септември.

[ad id=“238430″]

Така че подгответе се с малко информация за култовия изпълнител и слушайте негова музика като загрявка за голямото шоу. Съществуват много версии за това как се е появил прякорът на музиканта (дори самият той твърди, че вече не помни точно как е станало това).

[ad id=“226585″]
Най-популярната история гласи, че още докато свирел в групата Phoenix Jazzmen, Гордън често се обличал с раиран суичър в жълто и черно и всички казвали, че прилича на пчела (sting (англ.) – жило). Разделят се с Police по идея на Стинг след грандиозен концерт – музикантът заявява, че това е бил техният връх и всичко след него ще е скука и по инерция. През 1984 г. официално обявяват края на групата. Първата самостоятелна работа на Стинг е саундтракът към филма от 1982 г. „Brimstone and Treacle“, докато още е в Police, а през юни 1985 г. издава и първия си солов албум „The Dream Of Blue Turtles“, за записите за който привлича неособено известни джаз и фънк музиканти. Член е на залата на славата на рока и има звезда на Холивудската алея на славата за постиженията и приноса си в областта на музиката.

Стинг има 2 брака, от които има общо 6 деца – трима сина и три дъщери. Нееднократно музикантът е споделял пред медии, че се занимава с йога и практикува със съпругата си Труди тантрически секс, които са променили целия му живот. Пауло Коелю: Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства Дейвид Боуи в непоказвани досега кадри от 1967 г. (СНИМКИ) Том Круз – наркотрафикантът с незабравимата усмивка По образование Стинг е учител по английски, две години е работил по специалността си в училище. Стинг не държи само съобщения в бутилките („Message In a Bottle“ е един от най-големите хитове на Police). Мултиинструменталистът е разбирач и в света на виното и от години произвежда винената напитка в своя изба, построена в средата на XVI век. Лозята им са в Лозана, а повечето носят имената на някои от най-емблематичните му песни: When we dance Chianti DOCG 2013; Casino delle vie 2012; Sister moon 2012 – Super Tuscany; Beppe! Rosato IGT 2015.

През 2006 г. Стинг издава „Songs from the Labyrinth“ – изключително еклектичен албум в музикално отношение и различен от повечето му останали проекти. За целта работи с босненския музикант Един Карамазов, с когото преаранжират класически ренесансови композиции, като и двамата свирят на лютня. Около промотирането на албума двамата правят елегантно камео в сериала „Studio 60 On The Sunset Strip“ на Аарон Соркин. Дългоочакваният реюниън на Police се случва през 2007 г. във Ванкувър, като публиката е над 22 000 души. Следва малко турне, което преминава с изключителен успех.

През 2011 г. Стинг прави изключителен спектакъл за юбилея си (навършва 60) – огромен концерт с много гост-музиканти, сред които Стиви Уондър, Лейди Гага и добрият му приятел, актьорът Робърт Дауни Джуниър (който впечатлява всички с дует с музиканта на „Driven To Tears“).

Източник: woman.hotnews.bg


image0 (9K)