Господари на ефира, извинете се!

„На 2 февруари 2017 шоуто удари дъното като излъчи тайно заснети кадри на сексуален контакт между монах и подставено лице.“

Група граждани настояват за незабавно извинение от екипа на шоуто „Господари на ефира“. Организаторите на петицията смятат, че от години предаването капитализира от  расистки и хомофобски образи на уязвими малцинства.

Според гражданите на 2 февруари 2017 шоуто удари дъното като излъчи тайно заснети кадри на сексуален контакт между монах и подставено лице. Монахът не бе анонимизиран, за разлика от заснелия кадрите.

Ето целия текст на петицията:

Настояваме това отвратително унижаване на хомосексуални хора в ефир, били те и монаси, да спре. Това предаване е доказало, че не може да прави шоу, без да унижава и обижда големи групи от хора. Например, расистките и унизителни репортажи с роми са факт почти всяко предаване, а помним и ужасния репортаж за масажи, в който жената, принудена да прави еротични масажи бе показана, а „клиентът“ мъж – анонимизиран.

Настояваме да не излъчват втората част на „порното“ и вместо това от шоуто да се извинят на монасите и на зрителите за скандала.

Нашата петиция не е някакъв абстрактен морален вопъл: публичният тормоз, който Карбовски спретна на монасите от Троянския манастир доведе до смъртта от сърдечен удар заради причинения стрес на един от набедените монаси.

Рейтинги не бива да се правят на гърба на уязвими хора, заснети, без тяхно позволение, само за да бъдат унижавани публично в ефир.

Петицията ще бъде изпратена до Комисията за защита от дискриминация и СЕМ.

http://BNews.bg


image0 (9K)