Григор Димитров за трети път е на финал в Бризбейн

 

Григор Димитров се класира за трети път на финал на турнира в Бризбейн, Австралия, който е на твърди кортове и е от категория АТП 250,научи ЗАРАТА.

Вторият поставен българин се наложи с 2:0 сета над представителя на домакините Джордан Томпсън, в отделните части 6:3, 7:5.

Това беше трети дуел между двамата, като Григор вече има аванс от 2-1 победи в преките двубои.

 

Българинът направи един пробив в шестия гейм по пътя си към успеха в първия сет. Във втората част той отново направи страхотни точки в трудни ситуации, изкача шанса си, за да вземе подаването на съперника си в 11-ия гейм и при свой сервис затвори двубоя.

В спора за трофея в неделя Димитров ще премери сили с водача в схемата Холгер Руне (Дания). До момента двамата имат по един разменен успех от миналата година – Руне се наложи в 4 сета на Уимбълдън, а в края на сезона Григор „взе реванш“ на твърдите кортове в зала във Виена.

За Димитров в неделя предстои трети финал в Бризбън. При първия българинът отстъпи в спора за трофея през 2013 г. пред Анди Мъри. Във втория случай, който е от сезон 2017, Григор стана шампион след успех на финала над Кей Нишикори.


image0 (9K)