Григор Димитров отпадна във втория кръг от испанеца Вердаско

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна във втория кръг на турнира на твърди кортове от сериите „Мастърс“ в Индиън Уелс с награден фонд 7.97 милиона долара.

Поставеният под номер 3 Димитров загуби от испанския ветеран Фернандо Вердаско с 6:7(4), 6:4, 3:6 след малко повече от два часа игра.

[ad id=“225664″]

26-годишният хасковлия пропиля аванс от 3:1 гейма в първия сет, който испанецът изравни още за 3:3, а след това в тайбрека направи четири минипробива срещу три на съперника си, за да поведе в резултата.

Българинът, четвърти в класацията на АТР, стартира устремно втората част и с два ранни пробива дръпна с 3:0, след което загуби веднъж подаването си, но все пак запази достатъчно от преднината си, за да изравни.

[ad id=“263680″]

В решаващия сет 39-ият в света Вердаско реализира единствен пробив за 5:3 и затвори мача при собствен сервис.

Така и в четвъртия мач между двамата се стигна до последен сет, но 34-годишният испанец успя да изравни серията на 2:2 победи. Димитров продължи лошата си серия в Индиън Уелс, където не успя да премине третия кръг и при седмото си участие.

[ad id=“218001″]

Следващият съперник на Вердаско ще бъде представителят на домакините Тейлър Фриц, който елиминира руснака Андрей Рубльов с 6:4, 7:6(4).


image0 (9K)