Гръндж модата е само за бунтари и широко скроени хора ГАЛЕРИЯ

Бягство от всичко изтънчено, премерено, класическо, подредено и добре конструирано в облеклото и не само… Най-кратко казано, това е стилът гръндж. Но какво казва той за хората, които го предпочитат?

[ad id=“263680″]

garndj_resizedКолкото по-груби са обувките, а клинът или чорапите имат повече бримки и дупки, косата да е достатъчно рошава, устните възможно по-тъмни, че дори черни, до „избелели“ мъртвешки, задължителната карирана риза, вързана ниско под талията върху още няколко ката дрехи, накривена бейзболна шапка – всичко това като наследство от хипитата през 60-те е бунтът на младостта от края на 20 век. Всички изчанчени аксесоари: големи, дълги гердани, цветни очила и шапки, раници, големи гривни на най-необичайни места – всичко е добре дошло като добавка.

[ad id=“225664″]

Но тези (основно рокли), които сме подбрали за статията, са по-рафинирани от раздърпания гръндж. В тях има много премерен арт и много повече излъчване. Насладете им се:

Но да припомним, че гръндж модата идва след течение в музиката със същото наименование. Ето една неиздавана песен на Nirvana от 2002 г.,  определена в този стил:

Гръндж стилът на обличане бил смесица от пънкарски стил и облекла характерни за населението от Северозападния бряг. Гръндж модата не е била плод на преднамерен опит да се създаде привлекателен стил, а по-скоро резултат на ниската цена на тези дрехи и способността им да пазят топло в студения климат на района. Вместо медиите да се концентрират върху музиката, те отдали голямо значение на стила на обличане. В началото на 90-те, текстилната индустрия създала гръндж модата, определяйки високи цени на дрехите, които се смятали за популярни на гръндж сцената.

[ad id=“263680″]

grandj (11)Този стилизиран стил, който илюстрираме с моделите в ГАЛЕРИЯТА от снимки, не е традиционния гръндж, а по-скоро артистичен намек към свобода за тялото и светлина за душата. В него прозират колоритът и методът на сглобяване на текстила, съчетание на цветове и материи, които само привидно изглеждат провиснали. Да, има много асиметричност, доста джобове, но това са най-удобните дрехи, в които се чувства добре само широко скроеният човек. Той е фриволен, носи този тип облекло с въображение и неотразимо настроение, кара останалите да му завиждат за смелостта и да му се възхищават.


image0 (9K)