Гълъб Донев взе властта от Кирил Петков: Какви послания оставиха двамата?

Нямало заложени мини и клопки, които да отклонят вниманието на новото правителство от организацията на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Така бившият премиер Кирил Петков успокои служебния министър-председател Гълъб Донев.

„От името на нашето коалиционно правителство ви предавам управлението на страната. Преди всичко искам да отбележа, че противно на условията за апокалипсис – в страната няма такъв“, обърна се той към своя наследник.  

Петков отчете свършеното до момента, като наблегна на социалните мерки, компенсациите за бизнеса и диверсификацията.

Още по темата

2 авг 2022 18:45

215

2 авг 2022 16:13

140

2 авг 2022 15:09

157

„С пускането на газовата връзка с Гърция още от края на септември хората могат да усетят поевтиняването на цените. Създадохме и условия за получаване на количества газ, които да стигнат до пролетта. Няма да се наложи да гасите пожари в социалната система, за първи път извадихме пенсионерите над прага на бедността“, подчерта той и предупреди служебните министри да внимават с корупцията.

По думите му кабинетът е свален толкова бързо, защото е  ударил по схемата за милиарди, източени от пътно строителство, от граничния контрол, от жп транспорт, предава Bulgaria ON AIR.

От своя страна, новият премиер Гълъб Донев се обърна към служебните министри и ги посъветва да не се откъсват от хората, докато са във властта.

„Пожелавам ви характер, смелост и мъдрост, за да отстоявате с всеки свой подпис и решение националния интерес на България“, призова той.

Като основни приоритети Донев посочи преодоляването на високите цените на природния газ, горивата, нивото на инфлация и проблема с поддръжката на пътища.

„Очаквам от всеки от вас умни решения с мисъл за всеки български гражданин“, обобщи служебният премиер. С аплодисменти и ръкостискания кабинетът „Петков“ предаде властта на кабинета „Донев“. Официалният червен килим беше прибран до следващото си разстилане след изборите.

 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)