Дават базите за 3 години на спортните клубове по гимнастика и тенис в Стара Загора

Днес, по време на ноемврийското заседание на Общинския съвет в Стара Загора, старейшините гласуваха 39 точки. Беше приета на първо четене Наредба за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора.

С единодушие бе дадено съгласие на „Комплексен Онкологичен Център – Стара Загора“ ЕООД за откриване на процедура за последваща акредитация на лечебното заведение, както и за сключване на договор за застраховане на имуществото на КОЦ.

Старейшините учредиха и безвъзмездно право на ползване на имот, за срок от 3 години, на СНЦ „Тенис клуб – Берое“ , както и на имот, отново за 3 години, на СНЦ СК „Спортна гимнастика“. По време на обсъждането на предложенията в зала стана ясно, че предстоят промени в действащата към момента Наредба за критериите и условията за финансово подпомагане дейността на отделните и обединени спортни клубове. Това обяви председателят на ПК по спорт и младежки дейности към ОбС Николай Диков. „Ние сме поели ангажимент да осигуряваме достъп до спорт на гражданите на Стара Загора. Важно е спортните клубове да имат възможност да подготвят своите състезатели, които носят успехи за града ни“, подчерта той.


image0 (9K)