Дават отсрочка на шофьорите с „Гражданска отговорност“ от фирмата, която фалира

Поне за няколко дни МВР ще направи реверанс към шофьорите, които досега са били със застраховка „Гражданска отговорност“ на „Олимпик“. В първите няколко дни пътните полицаи няма да глобяват водачите, ако още не са сключили нова полица с друга компания.

[ad id=“225664″]

Както вече е известно, в Кипър е отнет лицензът на застрахователно дружество „Олимпик“. Поради това то преустановява дейност и в България. Полиците с компанията стават невалидни в полунощ на 18 август и шофьорите трябва да сключат договори с други фирми за задължителната „Гражданска отговорност“, напомня БНР.

[ad id=“263680″]

Когато такава застраховка вече не е активна, ние съответно няма как да не предприемем своевременни действия. Реално погледнато – в първите дни няма да санкционираме, а само ще предупреждаваме водачите, ако ни представят полица на „Олимпик“. В първите няколко дни ще им дадем възможност да ги предупредим и да им дадем възможност да си сключат застраховка“, обяви началникът на отдел „Пътен контрол” в Главна дирекция „Национална полиция” гл. инспектор Росен Рапчев.

По думите му предстои да се уточни допълнително точно колко време ще е този гратисен период.


image0 (9K)