Дамите в Чехия ще ходят при фризьори с предпазни шлемове

Правителтвото на Чехия обяви днес правила за посещения на кино, театър и фризьорски салони. Новите мерки срещу разпространението на коронавируса влизат в сила от 11 май.

Стилистите във фризьорските салони ще трябва да носят както маски, така и защитни шлемове, а маникюристите и педикюристите – и ръкавици. Това заяви чешкият здравен министър Адам Войтех, представяйки новите мерки.

От 11 май в Чехия ще бъдат разрешени културни и спортни събития, с до 100 участници. Това включва и посещението в молове и други търговски центрове.

В театрите и кината посетителите ще седят през ред и през място, но двойки ще могат да сядат един до друг, отделени от останалите с празно място. Присъстващите обаче ще трябва да бъдат с маски през цялото време. Забранена е консумацията на храни и напитки по време на прожекциите и представленията.

„Това означава, че няма да има пуканки в киносалоните“, отбеляза чешкият здравен министър. В Чехия, която е с население от около 10 700 000 души, са регистрирани 7689 заразени с новия коронавирус. 237 от тях починаха (worldometers.info).

 

 


image0 (9K)