Данаил Кирилов: Няма да има електронно гласуване на следващия вот

„Не може на следващите, непосредствено предстоящите избори, да се приложи и това приложение да доведе до изискуемото доверие, че този способ ще бъде безспорен“, каза шефът на правната комисия

Електронно дистанционно гласуване няма да има на следващите избори, защото няма да бъде гарантирана сигурността на вота. Това заяви председателят на правната комисия в парламента от ГЕРБ Данаил Кирилов в ефира на БНР.

„Не може на следващите, непосредствено предстоящите избори, да се приложи и това приложение да доведе до изискуемото доверие, че този способ ще бъде безспорен“, обясни той.

Вчера правната комисия одобри на първо четене предложенията на управляващите за промени в Изборния кодекс. Те предвиждат да няма номера пред имената на партиите в бюлетината, възможност за машинно гласуване да има само в малките избирателни секции, а въвеждането на електронно гласуване да бъде отложено.

По думите на Кирилов следващата седмица в пленарната зала се очаква да влязат за обсъждане на първо четене промените в Изборния кодекс.


image0 (9K)