Данаил Кирилов обеща истината по делото „Йончева-Борисов“ да „излезе наяве“

„Парламентът извършва своята дейност нормално, законодателната програма се движи добре. Парламентът е политически орган и би трябвало да има политически дебат, но често той е заменян от политическа реклама. Войната има принципи. Нека да се борим политически принципно.“ За това призова председателят на правната комисия в НС Данаил Кирилов от ГЕРБ в ефира на Канал 3.

[ad id=“225664″]

„Това напомня на детска игра – да се надпреварваме към деловодството на НС. В тези действия трябва да се търси единомислие, а не противопоставяне. Ние търсим професионален дебат, колегите са пуснали първи предложението, за да покажат, че имат законодателна инициатива”. Така Кирилов коментира инициативата на БСП да внесе законопроект за сваляне на мораториума за строителството на АЕЦ „Белене”.

По думите му „безспорно имаме качествени закони”.

„Това е първоинстанционно решение, не съм чел решението на съда. Съдебното решение свидетелства за това, че има качествено правосъдие и съдът не се е повлиял от това, че става въпрос за министър-председателя. Убеден съм в тезата на нашия лидер в това твърдение.“ Такъв бе анализът на Кирилов за спечеленото от Елена Йончева дело срещу Бойко Борисов и ГЕРБ за клевета.

„Сигурен съм, че на втора инстанция, истината ще излезе наяве“, зарече Данаил Кирилов.


image0 (9K)