Данъчни и полицаи обискираха фондацията на съпругата на сръбския президент, получавала пари и от Цветан Василев

Данъчни инспектори и полицаи нахлуха в офисите на фондацията на съпругата на президента на Сърбия Томислав Николич – Драгица Николич. Това твърди сръбското издание „Блиц“.

„От миналия петък са спрени всякакви плащания и финансови транзакции, включително и даренията. Инспекторите проверяват дали има случаи, при които средствата са изтегляни от банковите сметки и след това са прехвърляни на лични сметки“, пише сръбското издание.

Полицаите проверяват цялата документация, заплатите на служителите и даренията. Проверката се извършва от инспекторите на „Службата за борба срещу организираната престъпност“- СБПОК.

Припомняме, че преди няколко месеци белградското списание „НИН“ направи специално разследване за работата на фондацията. От изнесените данни стана ясно, че само за три години тя е получила над 10 милиона евро от дарения.

Ръководството на фондацията обаче отказва да направи отчет за начина, по който получава и изразходва средствата. В сръбската преса имаше и много публикации за дарения, направени от банкера Цветан Василев, който се издирва от нашите власти. От близо три години той живее в Белград

Мандатът на сръбския президент Томислав Николич изтича на 31 май. На 2-ри април сегашният премиер Александър Вучич спечели президентските избори още на първия тур.


image0 (9K)