Двама лекоатлети на СКЛА Берое ще участват на европейското първенство в Берлин

България ще участва с 12 състезатели на Европейското първенство по лека атлетика за мъже и жени, което ще се проведе от 6 до 12 август в германската столица Берлин.

При жените ще стартират седем българки, а при мъжете – петима атлети.

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова-Колио и шампионката на страната Инна Евтимова ще участват на 100 и 200 метра.

Олимпийската сребърна медалистка на скок височина от Рио 2016 Мирела Демирева от СКЛА Берое – Стара Загора, европейската вицешампионка на троен скок Прага 2015 Габриела Петрова, както и европейската вицешампионка на гюле в зала от Белград 2017 Радослава Мавродиева също ще стартират на континенталния шампионат в Берлин.

В състава са още световната шампионка за девойки до 20 години в тройния скок от Тампере 2018 Александра Начева и шампионката на България на скок дължина Милена Миткова. Миткова няма покрив норматив, но получи специална покана от IAAF като победителка от сериите „Класик“.

 

При мъжете на 100 метра в Берлин ще участват шампионът на страната Денис Димитров от СКЛА Берое -Стара Загора и вицешампионът Петър Пеев.

Останалите българи в тима са Момчил Караилиев на троен скок, Митко Ценов на 3000 метра стипълчейз и националният рекордьор на гюле Георги Иванов.

Георги Цонов, който има покрив норматив за участие на скок дължина, няма да пътува за Берлин заради контузия.


image0 (9K)