Двама 29-годишни може доста да полежат в затвора за кражбата на тази кола

Днес (4 декември) съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на двама 29-годишни, записани в протокола на прокуратурата в Казанлък с инициалите Димитър Ж. и Иван К. Мъжете са в ареста за кражба на автомобил.

[ad id=“263680″]

До момента е установено, че около 20 ч. на 10 ноември 2017 г., свидетелят и потърпевш по делото 31-годишният И. Т. е паркирал лекия си автомобил „Фолксваген Туран“, на стойност 6 800 лева, пред жилищния блок, в който живеел и се прибрал. Обвиняемите Димитър Ж. и Иван К. взели ключа за автомобила от предверието към жилището на И.Т., където приятелката му оставяла втория оригинален ключ. След като откраднали автомобила, обвиняемите го закарали в Стара Загора и го предложили в залог на свой приятел. Тъй като паричната сума, която щели да получат, ако заложат автомобила, била ниска, те се уговорили да го закарат в село Безмер, обл. Ямбол, където да го заложат или продадат. Получили сумата от 500 лева с уговорката в следващите дни да върнат парите и да вземат автомобила. Междувременно престъплението било разкрито и автомобилът бил върнат на собственика.

Обвиняемият Димитър Ж. е осъждан 5 пъти – за незаконно притежание на наркотични вещества и оръжие, както и за нанесена средна телесна повреда. Обвиняемият Иван К. е осъждан 4 пъти за кражби и грабеж, както и за незаконно притежание на наркотици. Настоящото престъпление е тежко умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода”, с оглед обвинението на Димитър Ж., от 3 до 15 г., а предвид обвинението на Иван К. – от 1 до 10 години.
Видно от данните по досъдебното производство Димитър Ж. и Иван К. са криминално проявени с регистрации и за други престъпления.

[ad id=“225664″]

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, изготвена е оценителна експертиза и производството ще приключи в определения двумесечен срок.

 


image0 (9K)