Две години без легендата на Берое Петко Петков

Днес се навършват две години от смъртта на една от най-големите легенди на Берое – Петко Петков!Големият голмайстор почина на 10.01.2020 година след кратко боледуване,припомня ЗАРАТА. Той остана завинаги на 73 години, а спомена за него продължава да е жив в сърцата на онези, които обичат Берое. В историята остават неговите 260 мача със 144 гола в „А“ група и 92 мача с 89 гола в „Б“ група с екипа на Берое!Той е двукратен голмайстор на шампионата – през 1974 с 20 попадения и през 1976 с 19 гола. През сезон 1974/75 Петко Петков отбелязва рекордните 51 попадения в Б група. Автор е и на 14 гола за Берое в евротурнирите.
Петко Петков е и шампион и носител на Купата на Австрия с отбора на Аустрия (Виена), за който има 51 мача с 10 гола в Австрийската Бундеслига.
„Този отбор трябва да се поддържа. Независимо с кого играе. Няма значение дали е с Хасково или с Димитровград. Пожелавам на феновете да посещават мачовете. Имало е моменти, в които „Берое“ е губил по 5-6 мача едно след друго. Но за мен „Берое“ си е винаги „Берое“. Аз ще го поддържам при всяко положение“, категоричен бе Петко Петков в едно от последните си интервюта за Радио Стара Загора. Думи, които днес са особено важни и трябва да звучат като завет за всеки докоснал се до магията Берое…
Поклон пред паметта на големия и незабравимия Петко Петков!Легендите не умират!


image0 (9K)