Две десетокласнички от Търговската гимназия се представиха блестящо в Национален конкурс!

За пореден път ученици на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ Стара Загора доказаха, че са знаещи и можещи млади хора, способни да се справят с всяко предизвикателство! – това каза не без гордост Галина Димитрова, преподавател по икономика в училището и ръководител на двете участнички в Националния конкурс „Млад икономист-2018“, проведен под надслов „Гласът на младите за силна икономика”, на тема „Регионалните диспропорции в съвременна България: икономически, социални и демографски предизвикателства“.

[ad id=“225664″]

Форумът е четиринадесети по ред и се организира от Съюза на икономистите в България.

Две момичета от 10 В клас на Търговската гимназия представиха блестящо своето училище и Стара Загора.

Силвия Андреева и Мирела Господинова се класираха съответно на II-ро и III-то място от всичките 50 участници в категория „Ученици“.
Браво, момичета!

[ad id=“263680″]

Г-жа Димитрова сподели за ЗАРАТА, че личната ѝ заслуга за прекрасното класиране на нейните възпитанички е минимална, но много се гордее с постижението им, въпреки че е предложила по темата да се подготвят единадесетокласници, каквито са били и повечето участници в Националния конкурс.

Спечелилата трето място Мирела Господинова от своя страна благодари сърдечно за напътствията на своите учители Галина Димитрова и Пламен Енев и им отдаде заслуженото за всичко, на което те са ги научили. Момичето разказа, че докато са се подготвяли със Силвия са придобили много нови знания за България, за различията и особеностите на отделните региони и всичко това им е било безкрайно интересно. И обеща, че догодина ще се класират на по-предни позиции.

Екипът на ЗАРАТА им пожелава здраве и много успех във всичко!


image0 (9K)