Две неща в „ДА, България!“ ме спечелиха: каузите и хората – казва Лора Георгиева

1. Ще се представите ли за читателите на zarata.info?

Казвам се Лора Георгиева-Матеева, от гр. Казанлък, омъжена съм, имам малка дъщеря. Завършила съм средно образование с профил мениджмънт и чужди езици и висше образование – право в СУ “Св. Климент Охридски”. От 2006 г. работя като адвокат в областта на гражданското и търговско право, член съм на Асоциацията на българските лидери и предприемачи.

2. Кое в ДА България ви спечели? Защо решихте да влезете в предизборната борба?

 Това е единствената партия, която говори честно и открито за състоянието на българската икономика и политика, която не се притеснява да дефинира най-големите проблеми, а именно корупция, срастване на държавата с мафията, неефективни институции, неработеща съдебна система, липса на подкрепа и благоприятна институционална среда за развитие на малък и среден бизнес. Това е и единствената партия, която предлага реални и конкретни мерки за противодействие на тези фундаментални проблеми и има непоколебимата решимост да ги реализира. И тук идва второто нещо, което ме печели в „ДА, България!“, а именно – хората. Част от тях познавам лично, други – по професионалната им биография и по мнение на близки хора, на които вярвам. Хората на „ДА, България!“ са високо образовани, доказали се професионалисти и най-важното – хора с висок морал. Това са хора, които искат и могат да променят българската действителност, но тази промяна започва от парламента.

3. Какви са вашите лични приоритети, с които бихте могли да бъдете полезни на хората, които гласуват за вас?

Изграждане на здравословна и достъпна градска среда за децата, за хората с увреждания. Българските градове са много трудно проходими с количка, никъде няма рампи, или ако има, те са неизползваеми, бордюрите са високи, тротоарите разбити. Дори при строежа на нови обществени и частни сгради не се спазват законовите изисквания, или се спазват само формално. Куриозен случай в това отношение е казанлъшкият Музей на розата, открит през 2016 г. Централният му вход има десетина стълби и няма рампа. Един от задните входове е обозначен като вход за хора с увреждания, но до този вход се стига по алея, в средата на която има дървета, т.е. количка по тази алея не може да мине. Подобен случай е един от големите Софийски МОЛ-ове, в който се влиза директно от метростанцията, но от който не може да се излезе с количка, тъй като единствената съществуваща рампа е толкова опасна, че е затворена с плексигласова преграда. Това са типични примери за корупция на местно ниво – усвоени са едни пари, одобрен е проекта и строителството, въведени са в експлоатация, нищо че проектът не само е в нарушение на закона, но е и нефункционален и дискриминационен към хората в неравностойно положение.

4. Как се промениха детските ви мечти, запазихте ли нещо от тях?

Запазих усмивката и позитивизма си, мисля, че съм ги предала и на детето си 🙂

5. Защо сте в листата за регион Стара Загора? Каква е връзката ви с града?

Родена съм в Стара Загора. Семейството ми живее в Казанлък, там съм живяла до 18 годишна възраст, а и през последната година съм повече време в Казанлък, отколкото в София.

6.Защо избирателите да ви подкрепят на 26ти?

Защото искаме и можем да противодействаме на корупцията, която ражда бедност, която потиска и обезверява. Защото искаме и можем да реформираме прокуратура и управлението на съдебната система, така че да спре безобразието прокурори и корумпирани политици да решават кои хора да стават съдии и да определят тяхното професионално бъдеще. Защото добре организираният, некорумпиран и компетентен съд е основата за по-добър живот на всички хора и няма нищо по-важно от това. Защото прокуратурата и полицията трябва да работят в полза на обществото, а не в полза на олигархията, под диктовка на зависим от мафията главен прокурор. Защото искаме да управляваме мъдро природните ресурси и да съхраним природата за децата си.


image0 (9K)