Две отборни купи спечелиха старозагорските гимнастички на държавното първенство (СНИМКИ)

На проведеното в зала “ Арена Армеец “ София , Държавно лично- отборно първенство по спортна гимнастика и шампионат на отделните уреди , старозагорският клуб по гимнастика взе две отборни купи и участва  в дванадесет шампионата на отделните уреди. Сребърната купа отборно завоюваха отбора – жени, а националката Десислава Тодорова спечели шампионската титла в дисциплината  прескок и се окичи със златния медал . Съотборничките и Стилияна Бижева и Радост Колева участваха в шампионатите на греда и земя и заеха място сред най- добрите съответно  седмо и  осмо място.

[ad id=“225664″]

Девойки старша възраст спечелиха бронзова купа отборно и Стефани Владева се състезава с осемте най – добри на прескок и зае седмо място в шампионата. При девойки младша Самуела Балеа, Вероника Петкова и Полина Вангелова и Радина Иванова се класираха четвърти отборно и спечелиха участие в шампионатите на другия ден . Полина Вангелова зае четвърто място на земя и на греда , Вероника Петкова е седма на прескок, и Самуела Балева е осма на земя. Ани Недева при момичета старша участва в шампионата на земя и зае шесто място.

[ad id=“263680″]

Голяма радост и напредък в класирането с чудесна игра показаха най- малките състезателки на клуба, заемайки четвърто място отборно, а малката надежда на клуба Кремена Костова за първи път се качи на почетната стълбичка заемайки трето място в шампионата на земя.

– Чудесно представяне на старозагорския гимнастически клуб във финалите на първенството за 2018 година.
Поканени са три състезателки от клуба за атестация за младежка национална гарнитура в националната база “ Раковски “ през идващата седмица. Да им пожелаем успех !, сподели главният треньор на СК Спортна гимнастика Ирина Руняшка.


image0 (9K)