Две сребърни Купи спечелиха момичетата на СК „Спортна гимнастика“ на Държавното първенство

 

Състезателките на СК „Спортна гимнастика“ Стара Загора се представиха отлично при участието си на Държавно лично- отборно първенство по спортна гимнастика 2021, научи ЗАРАТА. Финалите на шампионата по спортна гимнастика се проведоха в София от 29.06-4.07 в националната база по гимнастика в зала “ Раковски”. В шест дълги дни се състезаваха гимнастици и гимнастички във всички възрасти от клубовете в цяла България. СК „Спортна гимнастика Стара Загора участва в пълни отбори във шест възрасти .
Във възраст деца , малките таланти правят първи стъпки в трудния ни спорт и заеха 10 място отборно. Момичета младша отборът заеха 6 място отборно, а малката талантлива Лора Петрова зарадва всички и застана достойно на 8 място в шампионата на прескок.
Момичета старша възраст се класираха на 7 място отборно , и сред тях младата надежда Ваня Желязкова се нареди сред осемте най -добри за възрастта на 7 място в многобоя. Взе участие в два шампионата на другия ден и се нареди на 4 и 8 място на прескок и греда.


При девойки старша възраст старозагорският отбор се представи силно и съвсем заслужено спечели сребърната купа. Николета Иванова взе участие в шампионата на прескок и спечели 7 място.
След приключване на Детско – юношеската възраст, шампионата на страната продължи с възрастите девойки старша , кадетки и жени.
При девойките старша възраст отборът спечели сребърната купа и националната състезателка Ани Недева с убедителна игра зарадва със 3 място в многобоя и с участие във всички шампионати на другия ден. Нареди се на 5 място на успоредка, 6 място на прескок и греда и 8 на земна гимнастика. При кадетките Радосвета Иванова зарадва всички с бронзов медал на прескок , две седми места на успоредка и земя и 6 място на греда.
Гордостта на старозагорския клуб – отборът жени, завоюва сребърна купа отборно, а две състезателки Диана Бабунска и Полина Вангелова участваха в шампионата на греда и се наредиха достойно на 5 и 6 място сред най- добрите в България.

Чудесно приключване на Държавния ни шампионат!
Поздравления на всички и благодарност за положения труд , старание и добра игра. Добра работа на целия екип от треньори и помощници, сподели главният треньор на старозагорския клуб Ирина Руняшка.


image0 (9K)