Декларация на ОС на БСП Стара Загора

ЧЕТЕМ СТАРИТЕ ВЕСТНИЦИ 25 ГОДИНИ НАЗАД
в-к „Септември” брой 69, 1990 г.

ДЕКЛАРАЦИЯ

НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ – СТАРА ЗАГОРА

Подпалването на Партийния дом на БСП в София е акт на вандализъм, който не се помества в нормалните човешки представи. Демократичният процес в нашата страна не може да минава през пламъци и въглени. Всичките ни възможни партньори от целия свят подчертават потребността от стабилност и граждански мир в България като първостепенна гаранция за нормален преход към демократично общество. Европа едва ли се блазни от мисълта да бъде „пожарна команда” за която и да е страна от бъдещия европейски дом.

Още по-важно е, че в огромното си мнозинство българският народ не приема екстремизма, насилието, хаоса като елементи от политическия и цялостния живот на страната.

Настояваме Великото народно събрание, президентът, правителството да вземат необходимите мерки в защита на парламентарната демокрация на обществения ред и спокойствие. Виновните за пожара в София не трябва да остават анонимни и ненаказани.

Обръщаме се към всички старозагорци, към всички обществено-политически сили в общината. Нека оценим важността на изреченото от президента на републиката: „Никому не е позволено от името на народа да опетнява неговото достойнство.” Нека не допуснем ескалация на напрежението, нека подкрепим гражданския мир.

27 август 1990 г.


image0 (9K)