Делта вариантът се различава от останалите видове коронавирусни инфекции

Имунизационната кампания при личните лекари в Стара Загора не е спирала от самото начало. Вече над 50% от тях са ваксинирани, а и много са преболедували коронавируса, коментира за Радио Стара Загора д-р Слави Славов, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Стара Загора.

Д-р Славов каза още, че новият Делта вариант се различава от останалите видове коронавирусни инфекции, като основно протича с хрема, болки в гърлото и обща отпадналост, впоследствие се появява и кашлица. Друг признак е и стомашно-чревният дискомфорт.

Относно предложението на министър Стойчо Кацаров да бъде въведен пакет за лечение в амбулаторни условия, д-р Славов заяви, че това е клинична пътека изнесена в амбулаторни условия – в случая домашни. Това е твърде обременяващо за личните лекари и не е във физическите им възможности. Най-вероятно предложението на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари ще е да се продължи утвърдения вече начин на робата, по който се действа при последната вълна на коронавируса, но може да бъде подобрена, каза още д-р Славов.

 

 

 


image0 (9K)