Депутатите удължиха „предизборната“ си ваканция

Депутатите няма да работят от 12 октомври до 4 ноември, заради предизборната кампания за президентските избори.

Това решение взеха самите те преди минути, като 91 народни представители гласуваха „за“, 29 „против“, 12 се въздържаха. Първоначалното предложение беше парламентът да не работи от 26 октомври до 4 ноември, но Николай Александров от „Атака“ предложи преустановяването на работата да започне от днес. По време на дебатите Жельо Бойчев от БСП направи коментар, че се поставя под риск предстоящата бюджетна процедура.

„Всички институции са впрегнати за победата Ви, а парламентът не може да работи. Така правите много лоша услуга и на Цецка Цачева, защото след кампанията, когато се върне ще й бъде много трудно да навакса със законодателната програма”, каза Бойчев.

Председателстващият пленарното заседание, Димитър Главчев, се намеси като се обърна към Бойчев с думите – „Внимавайте с вашия кандидат”. След като беше взето решението, Главчев закри днешното пленарно заседание и обяви следващото за 9 ноември 2016 г. Днешното заседание започна с 30-минутно закъснение поради липса на кворум при първата регистрация.

Само 124 народни представители присъстваха при втората регистрация в пленарната зала

Източник: ©Actualno.com


image0 (9K)