Десет армейци не успяха да удържат Копенхаген пред 20 000 в София

ЦСКА загуби с 1:2 от ФК Копенхаген в първи мач от третия квалификационен кръг на турнира Лига Европа.

„Червените“ играха с човек по-малко от края на първата част, когато Божидар Чорбаджийски бе изгонен с директен червен картон за удар без топка. Това повлия на хода на играта и в крайна сметка ЦСКА не успя да удържи крехкия аванс, който взе в началото на мача след гол на Мауридес.

Подкрепяни от около 20 000 зрители на Националния стадион, „армейците“ започнаха пределно мобилизирано и създадоха сериозни трудности на Копенхаген.

[ad id=“225664″]

В 15-ата минута Кирил Десподов овладя топката и изведе Мауридес сам срещу вратаря. Бразилецът стреля ниско по тревата и прати топката в мрежата – 1:0 за ЦСКА.

След гола датчаните овладяха средата на терена и наложиха сериозен натиск.

Така се стигна до 41-ата минута, когато главният рефер показа директен червен картон на Божидар Чорбаджийски и това се оказа ключов момент в мача.

С човек по-малко, ЦСКА се бранеше с всички сили, но логично опитният тим на Копенхаген успя да обърне мача след почивката.

В 64-ата минута Денис Вавро изравни с хубав удар от 25 метра, който не остави шансове на Черниаускас.

Това свали тонуса в играта на „червените“ и вторият гол бе въпрос на време. В 73-ата минута Десподов позволи да бъде преодолян с лекота, след което необмислено посегна с ръка и повали играч на Копенхаген в наказателното поле, а реферът не се поколеба – дузпа за гостите.

[ad id=“263680″]

Кенан Кодро стреля нескопосано, но все пак топката премина под плонжа на Черниаскуас и влезе във вратата.

Реваншът е след седмица в Копенхаген и отново ще бъде предаван по БНТ.


image0 (9K)