Дете се бори за живота си след тежка катастрофа на „Тракия“

12-годишно дете е с опасност за живота след тежка катастрофа на магистрала „Тракия“, където камион блъсна лека кола отзад, близо до Стара Загора.

На 15.07.2018 г., около 14 ч., по АМ „Тракия“ се е движил товарен „Опел Мовано“, управляван от 19-годишен младеж от Котел.

Малко след Стара Загора товарният е застигнал и блъснал в задна лява част движещ се пред него „Сеат Ибиза“, управляван от 40-годишна софиянка.

След удара и двата автомобила са напуснали платното за движение, като товарният се е преобърнал на лявата си страна, а лекият се е установил в отводнително съоръжение.

[ad id=“225664″]

Вследствие на настъпилото ПТП, водачката на „Сеат“-а е получила контузия на главата и фрактура на лявата китка. Настанена е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. Пътуващо на задна седалка в лекия автомобил 12-годишно момиче е получило политравма. Настанено е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, с опасност за живота.

Водачът на товарния автомобил е получил контузия на главата. Настанен е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробите са отрицателни. Образувано е досъдебно производство.


image0 (9K)