Джинджифилът цери купища болежки

Джинджифилът е добре познат за почитателите на народната медицина. От стари време на се знаят ефектите от него при редица заболявания или просто оплаквания

[ad id=“225664″]

 

Този уникален корен се ползва за ред здравословни проблеми – ето кои са те:

Подобрява храносмилането и облекчава чувството на гадене

Джинджифилът може да се използва за подобряване на здравето на стомашно-чревния тракт. В този случай се препоръчва внимателно да се дъвче малко парче джинджифилов корен или да се пие под формата на чай. Така че може да регулирате работата на чревния транзит, да се справяте с гаденето и стомашното разстройство.

Укрепва ноктите и стимулира растежа им

Джинджифиловата маска за ноктите е отличен начин да се укрепи и стимулира растежа им. За да се подготви, трябва просто да се смесят 2 супени лъжици масло от шеа, 2 супени лъжици масло от авокадо, добавете 1 капка етерично масло пачули, 4 капки масло от джинджифил и 3 капки лимоново масло.

Укрепва имунната система

Джинджифилът е идеален за укрепване на защитата на тялото. Той наистина помага да се предотврати развитието на болести, защото е богат на аскорбинова киселина, цинк, калций, витамин А и витамин D.

За тази цел се препоръчва да добавите 1 чаена лъжичка настърган джинджифил към черен или зелен чай заедно с 250 ml вода.

Джинджифилът облекчава болката

Джинджифилът може да се използва и за облекчаване на болката. И всичко това е благодарение на противовъзпалителните му и аналгетични свойства. По този начин той напълно премахва мускулната болка, както и болката, свързана с артрита.

[ad id=“236993″]

Можете да си приготвите чай от корена и да го пиете през деня или да направите компреси с джинджифил. И в двата случая дневната норма е 2 супени лъжици джинджифил на прах.

Стимулира дейността на мозъка

Джинджифилът е богат на антиоксиданти. Ето защо, като включите този корен в диетата си, може да подобрите паметта си и значително да намалите риска от развитие на такива невродегенеративни заболявания като болестта на Алцхаймер или болестта на Паркинсон.

Бори симптоми на стареене

Високото съдържание на антиоксиданти спомага за борба със стареенето. Джинджифилът помага за обновяването на клетките и противодейства на свободните радикали.

Стимулира кръвообращението

Джинджифилът ускорява кръвообращението и това има благотворен ефект върху работата на цялото ни тяло като цяло.

[ad id=“236999″]

 

Помага да се отървем от наднорменото тегло

Коренът ускорява метаболизма и намалява чувството на глад.

[ad id=“237001″]

 

За да постигнете това, препоръчваме просто да добавите малко количество настърган джинджифил (пресен) към вашата храна. Между храненията можете да пиете чай с джинджифил.

Това е афродизиак

Все пак коренът на джинджифила се препоръчва да се възпламени „пламъка на страстта“ и всичко това, защото стимулира кръвообращението (което на свой ред стимулира възбудата на мъжките и женските полови органи).

Помага да се отървем от акнето

Както споменахме по-горе, джинджифилът е корен с регенеративни свойства. П

[ad id=“238430″]

о тази причина маската от джинджифил и ябълков оцет ще помогне да се отървем акне и от възможните белези по кожата, които остават след тях.

 


image0 (9K)