Димитър Бербатов и Стилиян Петров отново заедно на терена

Димитър Бербатов официализира присъствието на Стилиян Петров на благотворителния мач, който ще се проведе на 14 юни на стадион „Васил Левски“. Стан ще излезе на терена за първи път пред родна публика след спечелването на битката с левкемията.

Петров и Бербо ще играят рамо до рамо за първи път от 2010-а, когато нападателят се отказа от националния отбор. Двамата заедно полагат основите на бляскавите си кариери в ЦСКА, а приятелството им си остава силно и до днес. Бербатов бе сред хората, оказали най-голяма подкрепа на сърцатия халф по време на борбата му с коварната болест.

Ето какво написа Бербатов във „Фейсбук“:

„Той ни показваше какво е да се бориш на терена. Той ги бореше, аз вкарвах! Удоволствие беше да играем рамо до рамо в националния отбор! Винаги готов да се жертва за отбора – без капка егоизъм. Истински капитан.

Той е сред най-обичаните от българската публика. Спечелил уважението и с пълно себераздаване. Той е рекордьорът по мачове за националния отбор на България. Футболист №1 у нас за 2003 година. Капитан по рождение – и на терена, и в живота.

С ЦСКА печели шампионската титла и два пъти Купата на България. Преминава в Селтик, с който вдига 10 трофея. 4 пъти е шампион на Шотландия. През 2005 г. е избран за №1 в Селтик. Преминавайки в английската Висша лига, веднага става лидер и в Астън Вила. Избран е за играч №1 на „Вила“ през 2009 и през 2012 година. Логично е и в Залата на славата на бирмингамския клуб.

Нямам търпение отново да играем един до друг! Отново на националния стадион! Отново пред българска публика! Отново рамо до рамо с родения победител, с лидера, който обединява и вдъхновява!

Стилиян Петров! Очакваме го за мача на 14 юни в София!


image0 (9K)