Димо Гяуров: Истинският Резидент вероятно седи в едно голямо бяло посолство в квартал „Изток“

Ако се заслушате в разговорите на шпионите… Това е квартален шпионаж, изключително ниско оперативно равнище, заяви генерал Димо Гяуров, бивш шеф на Националната разузнавателна служба пред btv.

„Това ни най малко не омаловажава успеха на нашите служби , напротив. Това е изключителен удар по руската агентура, макар че за мен не това е агентурата. Този господин беше условно наречен Резидент. Не той е Резидента, той е ръководител на една от групите на резидентурата. Резидентът вероятно седи в едно голямо бяло посолство в квартал „Изток““, каза Гяуров.

„Акцията се получи много добре назависимо от критиките, че би могло в тази предизборна ситуация подобно действие на прокуратурата да бъде ползвано и за други цели. Аз смятам, че българските граждани трябва да знаят какво се случва, защото това е от изключителен обществен интерес. Когато гледахме първите серии на този сериал-експулсирането на руските дипломати., непредубеденият гражданин се чуди, как се случва всичко това без участието на българи. Къде са те, защо не са заловени и наказани? Ето това е втората серия“, каза още той.

Публикувано със съгласието на Faktor.bg

 


image0 (9K)