Дистанционно заседание на местния парламент в Стара Загора

Близо 50 предложения гласуваха днес общинските съветници в Стара Загора по време на редовното октомврийско заседание на местния парламент, информира ЗАРАТА.

Старейшините приеха вътрешни компенсирани промени в разходната част на бюджета и промяна в разчета за финансиране на капиталовите разходи за 2021 година на община Стара Загора. Одобрена беше и актуализираната бюджетна прогноза за местните дейности за периода 2022 – 2024 година.

По време на 28-ото заседание гласуваха създаването на седемчленна работна група, която да разгледа и ако се налага да изготви предложения за промяна на съответните подзаконови нормативни актове за разширяване на кръга от лицата, които могат да кандидатстват за настаняване в общинско жилище.

Приет беше План за действие за управление, предотвратяване и намаляване на шума в околната среда на агломерация Стара Загора чрез прилагане на мерки и акустично планиране в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен период.

Общинските съветници приеха доклада за резултатите от дейността на общинските търговски дружества за 2020. Основните финансови показатели сочат, че 8 от дружествата са завършили годината на загуба, а три – на печалба. Общинските съветници определиха представител на Община Стара Загора в Асоциация по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ – Стара Загора, във връзка с провеждане на извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията, което ще се проведе на 12.11.2021г.

С 34 гласа „За“ старейшините одобриха продажба чрез тръжна процедура на имот с УПИ I690 в кв. 18, с. Старозагорски бани.

По време на днешното заседание беше подкрепено предложението за дарение на терен за изграждане на православен храм в парк „Артилерийски“ . Строежът трябва да започне в рамките на 5 години от датата на прехвърляне на собствеността.

Днешното заседание на местния парламент се проведе дистанционно. Електронното гласуване се осъществи чрез платформата “e Vote”, която е сертифицирана и легитимира вота на съветниците, а разискванията и дебатите по отделните точки бяха извършвани чрез приложението „Zoom“.


image0 (9K)