Днес в Стара Загора стартира Маратон на четенето

16-то издание на Маратон на четенето стартира на 2 април – Международен ден на детската книга и ще продължи до края на същия месец.

Кулминацията на „Четяща Стара Загора” ще се случи традиционно на 23 април – Световен ден на книгата, когато между 11 и 16 часа ще се проведе Празникът на книгите и четенето. Мястото тази година е на площада пред Община Стара Загора.

„За четенето с вкус или как да пържим завистливите езици“ – интересна онлайн надпревара

През тази година ще има още един терен за изява на любовта към четенето – Музей „Литературна Стара Загора“. Ако искате да почувствате автентичния поетичен дъх на класиците и да погледнете реликви от техния живот, може да посетите музея или да го припознаете като партньор при организиране на вашата инициатива.

„Ние, библиотекарите, няма да спрем да ги подкрепяме в общите ни усилия да създадем у децата трайна любов към разгръщането на хартиените страници. Защото с помощта на книгите можем да потънем в също толкова красив и интригуващ свят, в какъвто ни примамват електронните устройства“, обясняват организаторите от Библиотека „Родина“.

Поредното издание на Маратона на четенето очаква и възрастните да се включат с всички видове активности, които им хрумнат, но да се придържат към мерките за безопасност в условията на пандемия.

Регламентът за участие е съвсем свободен – да се чете може навсякъде!

Информация за организираната от Вас четяща проява – кога (дата и час), къде, какво (тема), с кого, както и заявки за участие в Празника на книгата, изпращайте до 1 април на е-mail: [email protected] или като съобщение във фейсбук страницата на библиотеката и на GSM: 0886463731, 0884477915.

Документирайте Вашето събитие и изпратете снимки на адрес: [email protected]. Резултатите от Маратона ще бъдат илюстрирани на уебсайтовете на Библиотека „Родина” (www.rodina-bg.org) и Регионална библиотека „Захарий Княжески” (www.libsz.org), както и в социалните мрежи.

Четете, скъпи старозагорци, четенето ще оздрави света!

Партньори в инициативата са Община Стара Загора и Регионалната библиотека „Захарий Княжески”.


image0 (9K)