Доброто побеждава: Само за 2 дни българите събраха необходимите средства за болната майка на 5 деца

Доброто винаги побеждава. Само за 2 дни добри българи събраха необходимите средства за лечението на майката на 5 деца Велка Дойчинова, която се бори с тежко онкологично заболяване.
Тежката диагноза е поставена на младата жена от Годеч през 2015 г., само две години, след като президентът Росен Плевнелиев награди фамилията с приза „Голямото семейство за 2013 г.“ на официална церемония.

Велка е претърпяла досега 3 операции. След втората операция заболяването се развива много бързо. Няколко месеца по-късно туморът рецидивира и в други органи и части на тялото и тя се нуждаеше от 30 000 евро за лечение в клиника в германския град Хайделберг.

Само за два дни хиляди добри българи подадоха ръка на болната Велка и необходимата сума за лечение е събрана, съобщиха годечкият в. „Актуален глас“ и „България он Ер“.

Очаква се до края на седмицата младата жена да отпътува за Германия, съобщава dir.bg

[ad id=“255238″]

„Не очаквах толкова бързо да се съберат парите. По сметката ми има около 35 000 евро. Изследванията ми, направени в България, няма да бъдат признати там и ще ми направят нови. След това ще постъпя в болница, но не се знае след колко време ще бъда оперирана“, разказа Велка Дойчинова. Тя очаква възстановителният период да бъде дълъг.

Съпругът на Велка – Красимир сподели, че той също ще замине за Германия, а след операцията ще се върне обратно в България, за да се грижи за петте им деца, с помощта на големия им батко и дядо им.

44-годишната майка на 5 деца благодари на всички добри хора, които „са отделили от залъка си, които не са купили нещо за детето си“, за да помогнат на нея.


image0 (9K)