Довечера в „Безмилостен град“ изгонената Джерен заплашва, че ще издаде тайната

Агях е обзет от надежда за Недим, след като разбира, че проблемът на заболяването му се дължи на психична травма. Той изисква обещанието на Дамла, че няма да каже за това на никого от семейството.

Сехер обяснява на разпитващия я Дживан, че ако иска да научи какво се е случило, трябва да зададе въпросите си на Агях.

Агях взима крути мерки, като първо казва на Сехер, че ще бъде бдителен, докато истината не излезе наяве, а след това премества Джерен и баба ѝ в друга къща, за да не са близо до Недим. Нериман упреква внучката си, че не я е послушала и не е била по-мила с мъжа си. Джерен се зарича, че няма да живее в тази дупка, която всъщност е един доста луксозен и голям апартамент.

Шениз отново влиза в роля, опитвайки се да оплете Агях в мрежите си с оправданието, че е заплашвала Джерен и е искала да я спре, но се е бояла от гнева му и не му е казала заради бременността на момичето.

Нуртен не допуска Джемре до Недим.

Сехер се извинява на Джемре, но в разкаянието си обяснява, че се ядосва на Джерен, че я укорява, но не може да я изтръгне от сърцето си. Майката пита дъщеря си дали не се е омъжила за Дженк заради сестра си. Джемре нищо не отговаря и затова Сехер подозира, че има още нещо.

Много разтърсващ за Агях е споменът, когато той отваря кутия, в която съхранява кецовете на малкия Недим, паднал отгоре и прострян пред входа на дома им в една далечна вечер. Агях отива при племенника си и го моли да сподели проблемите си, за да му помогне. Чичото подарява нови обувки с пожеланието той скоро да проходи.

През нощта Джерен се опитва да се върне в имението. Агях се разпорежда охранителите да я вкарат в една кола и да я закарат отново в новия ѝ дом.

Джерен упреква Шениз, която веднага дотичва при нея, че не са унищожили флашката. Шениз отговаря, че не тя е виновна записът да излезе наяве, а Сехер.

Сехер и Джемре също отиват при Джерен, дори двете по-възрастни жени се засичат на вратата. Нериман не пуска внучката си да говори насаме със сестра си, но малката все пак се отправя към съседното кафене, където я очаква Джемре.

Дженк отива с Недим и с баща си във фирмата, където Агях заявява на племенника си, че цялата империя е негова и ще поставят ново начало в живота на всички.


image0 (9K)