До 6 години затвор за мъжа, опитал да запали дома на бившата си в Стара Загора

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка „задържане под стража“ спрямо 51-годишния Ж.И., привлечен като обвиняем за това, че на 15/16.06.2020 г., в Стара Загора, се заканил да убие бившата си приятелка.

Ж.И. живеел на семейни начала с пострадалата жена. След като се разделили, тя заживяла с друг мъж в Стара Загора, но обвиняемият не приемал новата връзка на бившата си и често я тормозел, както по телефона, така и лично, като посещавал жилището ѝ и предизвиквал

На 15/16.06.2020 г. жената била в дома си. През нощта обвиняемият отново ѝ се обадил по телефона, започнал да я обижда и нагрубява, като заявил, че ще я запали. В изпълнение на намисленото, мъжът занесъл пред дома на пострадалата бутилки със запалителна течност. Бил подаден сигнал на телефон 112 и обвиняемият избягал, но на следващия ден бил задържан.

Ж.И. е конфликтен спрямо лицата от най-близкото си обкръжение, реабилитиран е. Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем и задържан, се наказва с лишаване от свобода до шест години.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Ж.И. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.


image0 (9K)