ДПС против комисия за полицейско насилие на протеста срещу БФС

ДПС против комисия за полицейско насилие на протеста срещу БФС
ДПС против комисия за полицейско насилие на протеста срещу БФС

Снимка: БГНЕС

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски обяви, че депутатите от движението няма да подкрепят искането на ПП-ДБ за създаването на временната комисия за проверка на фактите и обстоятелствата при полицейското насилие на протеста срещу ръководството на БФС през миналата седмица.

„Твърдо седим зад момчетата. Трябва да има държава. Сутринта казах на господин Петков на председателски съвет, като искат да закриват полицията, да внесат проектозакон. Те явно това искат“, коментира той.

Пеевски добави, че има компетентни органи, които трябва да разследват и това не е работа на депутатите.

„Нали сме правова държава? Не мога да разбера защо парламентът и депутатите ще разследват полицаи. Ние ставаме разследващ орган. Това не може да се случи. Парламентът няма тези функции. Ние правим законите, по тях после работят ведомствата, министерствата, прокуратурата, съда. Ние сме затова – да им направим закони, затова сме законодателна власт. Ние ставаме разследващи на полицаите. И какъв сигнал им даваме? Че другите институции не съществуват. Няма да обезличаваме държавата“, отсече той.

Пеевски съобщи, че ДПС ще поиска създаване на временна комисия за разследване на случващото се в Министерството на електронното управление.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)