Драмата във Франция! Терористът, който взе заложници, е ликвидиран

Ликвидиран е терористът, който с викове – „Аллах е велик“, взе заложници в магазин в Южна Франция. Той е застрелян от командоси към специалните части, които са атакували супермаркета. При операцията са пострадали двама полицаи.

[ad id=“225664″]

Терористът е убил трима души при различни инциденти, обяви френският вътрешен министър Жерар Коломб, цитиран от news.sky.com. Смята се, че две от жертвите му са били сред заложниците, които е похитил. Той е ранил още няколко души, съобщиха от френската полиция. Твърдял, че е от „Ислямска държава“.

[ad id=“263680″]

Преди да вземе заложници в магазина, терористът е убил един човек в района на близкия град Каркасон. След това е откраднал автомобил. Опитал се да сгази с него няколко полицаи, които не били въоръжени. После стрелял по тях и ранил един от служителите на реда.

[ad id=“236993″]

Френските медии съобщават, че нападателят е поискал от властите да освободят Салах Абдеслам – един от организаторите на терористичните атаки в Париж на 13 ноември 2015 година. Тогава при серия от кървави атентати бяха убити над 130 души, а повече от 350 бяха ранени.


image0 (9K)