Драма във въздуха с принц Уилям и Кейт Мидълтън

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж се върнаха обратно в Исламабад в петък, след като неочаквано им се наложи да прекарат нощта в Лахор, след като гръмотевични бури принудиха техния пилот да прекрати два опита за кацане в столицата, съобщиха репортери, пътуващи с тях, цитира Канал 3.

Принц Уилям и съпругата му Кейт са пренощували в хотел в Лахор, преди най-накрая да отлетят обратно в Исламабад в петък сутринта.

Все още няма изявление от двореца Кенсингтън относно случката във въздуха в четвъртък, по време на която на пилота от Кралските военновъздушни сили му се наложило да кръжи около един час по време на една от жестоките гръмотевични бури, които периодично засягат Исламабад през октомври, преди окончателно да се откаже от опита за кацане и да се върне в Лахор.

Това се случи след пълен с ангажименти ден на кралските особи в Лахор, по време на който играха крикет, посетиха детско сиропиталище и ракова болница, както и се разходиха из емблематичната джамия Бадшахи, една от най-големите джамии в света.

Петък ще бъде последният ден от визитата на принц Уилям и съпругата му в Пакистан. Те ще отпътуват следобед от Исламабад.

Планирано пътуване до прочутия проход Кибер – едно от двете основни места за преминаване в Афганистан – беше отменено след драмата по време на полета.

Това беше първата визита в Пакистан на херцога и херцогинята на Кеймбридж.


image0 (9K)