Древен китайски масаж на ръцете лекува редица болести

Колкото и странно да ви се струва масажът на ръцете може да свърши чудеса за здравето ви. Със сигурност сте чували неведнъж, че по ръцете и краката са разположени хиляди рефлексни точки, които са огледален образ на всеки орган и система от човешкия организъм.

И това е самата истина.
Това, което трябва да знаете е, че по лявата ви длан са разположени точките на органите, които са разположени в лявата част на тялото ви. Същото важи и за дясната длан.

1441537257_86vnx_1

А сега да се върнем отново към масажа на ръцете, който е в състояние да ви избави от редица здравословни проблеми.
Колкото и невъзможно и странно да ви се струва, няколкоминутен масаж на ръцете може да ви изцери от безсъние, световъртеж, болки в очите и още редица здравословни проблеми.
Преди да прибегнете към масажа е необходимо да направите предварителна подготовка, потапяйки ръцете си за 15 минути в 3 литра топла вода, в която сте разтворили предварително 2 с.л. сода бикарбонат.

[ad id=“225664″]

След това можете да преминете към масажа на ръцете, следвайки правилата, които ви споменахме в горните редове. Масажът се извършва с помощта на палеца и показалеца като междувременно упражнявате лек натиск. Продължителността трябва да е не по-малка от пет минути, пише recepty.bg.

1441537257_86vnx_2

lekuva.net

 


image0 (9K)