Дрийм – тимът на Барселона ще гостува е Стара Загора на 20 септември

На 20 септември в Стара Загора ще гостува Дрийм – тимът на Барселона от 1992 година , който ще изиграе футболна среща с отбора на Христо Стоичков. Мачът е от 20,00 часа на стадион Берое. Организаторите на събитието обявиха че билетите са от 30 до 80 лв. – в мрежата на eventim и в магазина на Стадион „Берое“. От петък ще бъдат пуснати в продажба. Срещата на Христо Стоичков и кметът на Стара Загора Живко Тодоров с медиите се проведе при огромен интерес във фоайето на Общината.

За Барселона ще играят съотборниците на Стоичков като Бакеро, Салинас, Серхи, Ферер и други. Треньор на Барселона ще бъде Карлос Рексач.

Стоичков обяви, че в неговия отбор ще бъдат поканени само български футболисти, с които е играл по време на кариерата си.

Живко Тодоров: „Благодаря на Христо Стоичков че е в Стара Загора. Знаете, че Стара Загора е европейски град на спорта през 2017 година и му благодаря за това, че той мисли за България, за местата от които е тръгнал. Стара Загора е едно от тях. Дори той инициира всичко това, което се случва, за което съм му много благодарен.
Малко са хората, които в днешно време, надмогнали личните си нужди, мислят за обществото и затова как да направят добро на хората и да ги зарадват с нещо хубаво.“

[ad id=“225664″]

Христо Стоичков се обърна първо към Живко Тодоров: „Искам най-напред да ти благодаря за гостоприемството и през последните 5-6 години откакто се познаваме поддържаме една добра връзка и комуникация. Възникна ми една идея да направя нещо за Стара Загора, защото съм тръгнал от този град към големия футбол. Всички знаете, че съм служил в поделение 26110 и имам някакви симпатии към града, защото не забравяш откъде са тръгнали първите ти стъпки. През 2017 година Стара Загора е европейски спортен град и заслужава да стане нещо голямо като събитие в него.“

Първите ни разговори с г-н Тодоров бяха по какъв начин може да се организира едно такова голямо събитие. Действително в днешно време е трудно да докараш звезди, които са от световна и европейска величина, носители на индивидуални награди. Преди месец имах възможност да разговарям с нашия капитан на Барселона Хосе Мария Бакеро и с останалите момчета, с които съм играл в продължение на осем години да направим един мач легендите на Барселона с приятелите на Христо Стоичков.

Роди се тази идея, защото искаме този град (б.р. Стара Загора) да почувства , да усети и да види тези футболисти, които само по телевизора сте ги гледали.

Мисля, че един празник за града е винаги добре дошъл, за авторитета му и за уважението на самите хора, което в продължение на толкова години съм го изпитвал на мой гръб.

[ad id=“226585″]
Аз никога няма да забравя първия ми мач с Литекс като треньор, когато дойдох в Стара Загора как цялата публика стана на крака и ме аплодира. Това са неща, които си остават за цял живот и затова аз трябва да върна един такъв жест и хората в Стара Загора го заслужават.
Така че на 20 септември ще очакваме в Стара Загора легендите на Барселона да направим един мач, едно шоу, за да могат всички хора да усетят какво ние сме преживяли като футболисти през 1992 година. В деня на мача ще има много изненади за всички и всеки ще може да се докосне до тези звезди. Когато аз отидох в Барселона, знам как ме приеха тези момчета. Затова искам тук и за тях да се направи един чудесен ден, един спомен, и да си изкарат няколко дни прекрасно в Стара Загора. Ще имате възможност да ги видите, да се срещнете с тях, да ги питате. Искам да направим хората щастливи. Аз затова излизам да играя.

Така че, г-н кмете, благодаря ти за тази инициатива, поемаме една голяма отговорност и през тези три месеца, които ще работим трябва да направим така, че и малките деца да се почувстват победители в този ден!“

[ad id=“225664″]

Стоичков разкри само част от футболистите, които е поканил, като Хосе-Мари Бакеро – капитан на Барселона, Андони Гойкоечеа, Феликс Мингета, Людовик Жули, Ерик Абидал, Родригес, Хулио Салинас и други. От треньорите, с които е работил, той спомена, че ще покани екнаставника на „Барса“ Чарли Решак, Тони Бруинс и кондиционния треньор Анхел Вилда.

В своя отбор той ще събере приятели както от най-успешния български тим от 1994 г., големи имена на българския футбол от Стара Загора (Васил Драголов, Кашмеров), Пловдив, Сливен, Ямбол, Хасково, Димитровград и други градове, така и от по-младото поколение български футболисти.

„Не забравям тези момчета, с които съм играл, и е логично да дойдат. Ще има специални подаръци за ветераните на „Берое“, тръгнали от Стара Загора – Петър Жеков, Петко Петков, Стойчо Младенов, Георги Димитров. Те трябва да усетят обичта на хората, да бъде празник и за тях, защото това са символите на нашия футбол преди нашето поколение, които проправиха пътя за нас“ – каза Христо Стоичков.


image0 (9K)