Дунав загуби минимално от отбора на Херо – Иртиш

Дунав Русе загуби с 0:1 при гостуването на Иртиш в първи мач от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Игор Бугаев вкара ранен гол за водения от Димитър Димитров тим на Иртиш и това попадение се оказа единствено в мача.
Дунавци започнаха притеснено и допуснаха ранен гол. Още в 4-а минута Игор Бугаев откри резултата в полза на Иртиш след пас на Кислицин.
В 25-а минута домакините можеше да удвоят преднината си, след като Исмаел Фофана бе изведен сам срещу вратаря, но си поведе дълго топката и не успя да реализира.
Към края на полувремето гостите от Русе погледнаха по-смело напред, но удари на Диян Димов и Мирослав Будинов от разстояние не затрудниха стража на Иртиш.
Дунав доби увереност след почивката и в големи периоди доминираше.
Русенци бяха близо до изравнително попадение в 55-а минута, когато Будинов стреля отблизо, но вратарят на домакините изби в корнер. Отново Будинов бе в центъра на събитията в 66-а минута, когато уцели гредата от пряк свободен удар.
Въпреки шансовете, Дунав не успя да стигне до гол, но минималната загуба запазва шансовете на тима за реванша в Русе след седмица.


image0 (9K)