Д-р Гълъбова иска да е депутат с една цел – психиатрична болница в София

Д-р Гълъбова иска да е депутат с една цел - психиатрична болница в София

Коалиция „Левицата“ влезе в битката за 49-ото НС. Част от новото обединение е и директорът на държавната психиатрична болница „Свети Иван Рилски“ д-р Цветеслава Гълъбова.

„Имам интерес към политиката, аз съм човек с граждански позиции, реших, че е дошло време да опитам това, което ми е любопитно и интересно. Имам какво да дам, аз съм с публична биография, завършила съм медицина, икономика, философия, реторика“, заяви д-р Гълъбова в студиото на „Денят ON AIR“.

Тя беше съпредседател на инициативния комитет, който издигна Радев за втори мандат, но е категорична, че президентът няма общо с участието ѝ в изборите за парламент.

„Президентът и вицепрезидентът нямат участие в това обединение, нито са ме канили, нито са ме натискали, нито съветвали. Поканата дойде от обединението към мен в качеството ми на гражданско лице. 3-4 дни мислих, което за мен е дълго. Обмислях дали да наруша комфорта си, защото човек, работейки 30 г. на едно и също място, изгражда рутина, която му помага в работата“, каза д-р Гълъбова пред Bulgaria ON AIR.

Експертът по психично здраве посочи и основната си мисия, ако стане част от 49-ото НС: „Да доведа до успешен край битката за нова психиатрична болница на София, която водя от 14 г. по всевъзможни законови начини като директор на болница. Софиянци заслужават модерна психиатрия на 21 век“.

Д-р Гълъбова уточни, че за това са необходими около 10 млн. лв. „Трябва да има модерна психиатрична болница, в която и работещите, и лекуващите се да имат достойни условия и достъп до съвременни методи за лечения“, добави гостът.

„У нас политиците очертават червени линии, зидат сини довари. В политиката мога да дам  своя принос с промяната на политическата реторика. Ако трябва да определя поведението на политиците у нас то то би било инфантилизъм. Това е състояние, когато човек остане поведенчески в детската възраст, а вече е зрял“, подчерта д-р Гълъбова.

А като първа цел на „Левицата“ очерта минаването на бариерата от 4% за влизане в НС.

Гледайте целия разговор във видеото.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)