Д-р Дертлиев в Стара Загора СЪДБАТА ВИ – ВЪВ ВАШИ РЪЦЕ

ЧЕТЕМ СТАРИТЕ ВЕСТНИЦИ 25 ГОДИНИ НАЗАД
в-к „Стара Загора” брой 33, 1991 г.
Д-р Дертлиев в Стара Загора
СЪДБАТА ВИ – ВЪВ ВАШИ РЪЦЕ

Гражданите от Стара Загора имаха възможност да се срещнат с председателя на БСДП д-р Петър Дертлиев. Кога ще бъдат новите парламентарни избори и има ли разцепление в СДС – това бяха най-наболелите въпроси, които старозагорци отправиха.

Според д-р Дертлиев избори на всяка цена не е най-удачната тактика. Те трябва да се проведат, когато е гарантирана победата на демократичната коалиция, а това предполага добра и финансова, и пропагандна подготовка. Все още не съществува равен предизборен старт между двете основни политически формации – БСП има капитали не само в България, а в целия свят – от Сингапур до Виена, каза председателят на БСДП. Той подчерта, че е за единство на СДС, защото целта е обща – премахване на комунистическата власт и изграждане на демократично общество, в което да се съревновават идеите на демократични партии. Една от най-важните задачи днес според д-р Дертлиев е да бъдат убедени редовите комунисти, че отказвайки се от червената бюлетина, те ще определят благополучието си. И той се обърна към тях: „Братя по съдба и труд, вашата съдба е във вашите ръце!“

Д-р Дертлиев подчерта, че при отсъствието на закон за чуждите инвестиции и закон за изборите, средата на юни не е най-подходящият момент за нови избори. Относно декларацията на КС на СДС – Стара Загора, в която се настоява депутатите от региона, издигнати от СДС, да напуснат парламента, д-р Дертлиев отговори, че БСДП не споделя такава позиция. Той не се ангажира с конкретно посочване на изборна дата.

Лидерът на ДСДП изрази удовлетворението си от гражданската активност на старозагорци, съпричастни към политическите проблеми на времето.
/Соб.инф./


image0 (9K)