Д-р Малчева прилага нетрадиционни методи и постига отлични резултати

Д-р Неделина Малчева е един от тези млади и иновативни лекари, които предлагат на пациентите си нетрадиционни решения с трайни положителни резултати.

Когато традиционната медицина и нейните методи не са достатъчни, хората търсят алтернативни решения за справяне с проблемите.

d-r_malcheva141116_resized

Д-р Малчева завършва рехабилитация през 2008 г. в „Тракийски Университет – Медицински факултет – Стара Загора”. Веднага след това преминава обучения по Аюрведа – Индийска медицина, Китайска медицина – акупунктура и аурикулотерапия, както и ароматерапия. В края на 2009 г. продължава медицинското си образование с „Хуманна медицина”, като 6 години по-късно вече е дипломиран лекар. На 25.04.2016 г. официално става член на „Български лекарски съюз” и има правото да упражнява лекарска професия.
Започва собствена практика в началото на 2009 г. и синтезира свой похват за лечебен масаж, като съчетава техники от акупресура, шиатцу, класически масаж, юмейхо и туи на, който става нейна запазена марка.

Много и различни са заболяванията, при които помага съчетанието между китайската медицина и Аюрведа – индийска медицина: затлъстяване, хипертония, диабет, дископатии, дискови хернии, плексит, невралгия, загуба на слуха, шум в ушите, синузит, простудни заболявания, гастрит, колит и др.

Цялостната терапия включва както традиционен масаж, иглотерапия, вендузотерапия, билколечение, така и някои по-непопулярни, но много ефективни форми на лечение като моксибуция с пелинова мокса (нагряване с пелинова пура), аурикулотерапия (точки на съответствие върху ушната мида), ароматерепия, цветотерапия…

Д-р Малчева е и специалист по проблемите с наднорменото тегло. При нейния метод, който включва изготвяне на хранителна диета, съчетана с иглотерапия и вакууммасаж, пациентите отслабват за една седмица с 3-4 килограма или повече. Естествено това е строго индивидуално и зависи до голяма степен от психическата нагласа, мотивация и самодисциплина на отделния човек.

При процедурите на пациентите с наднормено тегло, а и не само при тях, голяма е ролята и на козметика, който се грижи за добрия им външен вид. Затова партньор в новооткрития кабинет е Елена Стойчева, която е завършила професионално училище по козметика „Ана Май“ – гр. Пловдив и има голям опит в тази сфера. Работила е като козметик в СПА комплекс на остров Тенерифе, Испания, в „Азия” СПА в Свети Влас, както и в собствено козметично ателие.
Според д-р Малчева промяната на ежедневието е много важен фактор, за да има лечението желания ефект върху здравословното и психо-физическо състояние на пациента.

Д-р Малчева споделя, че комбинирането на китайската медицина с Аюрведа – индийска медицина е отличен подход на лечение, тъй като по този начин може да се въздейства комплексно върху физиката и психиката на пациентите за постигане на трайни положителни резултати. Именно това е в основата на холистичния подход, прилаган от д-р Малчева, който възприема един по-широк възглед за човека, здравето, причините за болестта и индивидуалните й прояви и процеса на лечение. Човешкият индивид се разглежда като съставен от три основни, взаимосвързани и влияещи си нива – физическо, умствено-емоционално и духовно, всяко от тях със своя организация и енергийна структура.

Хуманността, специалното отношение към всеки човек, индивидуалният подход към пациента и неговия проблем са водещите принципи в работата на д-р Неделина Малчева, защото за нея да си лекар е не само професия, то е съдба, мисия и отговорност.

Холистичният център за здраве и красота „ЛОТОС“ се намира на адрес:
гр. Стара Загора, ул. „Св. Троица“ № 84
Работно време: от 10:00 до 18:00 часа
Тел. за контакти: 0885 474 972


image0 (9K)