Един незабравим урок днес е предаден и получен. 9-годишната Гергана от Стара Загора сложи майсторската престилка

Днешният слънчев петък предлага на старозагорци пъстрота от стоки, подредени в базар по бул. „Руски“, в източната част на Градската градина.

Голяма атракция, особено за децата, е Димитър Терзиев от Троян, който учи всеки желаещ как да извае от глина купичка, чаша или някакъв друг съд. Грънчарското колело се върти, а сръчните пръсти на майстора сякаш само погалват глината, а тя в отговор се превръща във формите, които той иска.
[ad id=“226585″]

Димитър Терзиев не за първи път е в Стара Загора, но днес споделя, че денят е прекрасен и той е решил да създаде атракция най-вече за децата. Идеята „Направи предмет с помощта на майстора“ е изкушила и 9-годишната Гергана Динева, ученичка в СУ „Васил Левски“. Тя работи заедно с Димитър и двамата изглеждат като страхотен тандем. Майсторските престилки са здраво завързани, а очите на Гергана не слизат от сръчните пръсти на троянеца.

Един незабравим урок днес е предаден и получен…

[ad id=“238430″]

А по сергиите можете да намерите отдавна позабравените дървени пушки, с които момченцата винаги са обичали да играят, истински мед (поне така гарантират производителите), можете под лупа да прочетете пожелание, написано върху зрънце ориз, има и различни по големина звънци, ковани пафти, глинени фигурки и съдове, декоративни гайди и тъпанчета. А ако отидете на базара, ще видите и всичко останало.


image0 (9K)