Еманюел Макрон пиел вино по всяко време

„Докато съм в Елисейския дворец, няма да допусна никакви промени в законодателство по отношение на алкохола и тютюна“, категоричен бе Макрон

[ad id=“225664″]

Държавният глава на западноевропейската страна пред парижка медия заяви, че напитката е неразделна част от френската култура. Пред журналисти Макрон посочи, че няма да позволи виното да бъде приравнено към твърдия алкохол и бирата.

„Общественото здраве е застрашено от това, че френските младежи се напиват с бира и концентрати. В случая с виното не е така“, каза още той.

„Виното е част от нашата култура и аз го консумирам и денем и през вечерно време. Докато съм в Елисейския дворец, няма да допусна никакви промени в законодателство по отношение на алкохола и тютюна“, категоричен бе Макрон.

[ad id=“236993″]

Думите на президента дойдоха на фона на спор, който бе запален от министъра на здравеопазването Аниес Бузин.

„Винената индустрия твърди, че тази напитка е полезна. Обаче виното е вредно, колкото и всички останали алкохолни питиета“, заяви тя по-рано този месец.

В отговор на изказването на здравния министър няколко френски интелектуалци и учени призоваха Бузин да не демонизира традиционна напитка.


image0 (9K)