Емил Велинов: Патриархът не знае за договор между „Инерком“ и Софийската митрополия

„Патриархът не знае за този договор. И ние нямаме нищо общо с него.“ Това е заявил пред Епицентър.бг, който публикува пръв шокиращите разкрития, Емил Велинов – директор на Дирекция „Вероизповедания“ към МС.

[ad id=“225664″]

Огромен скандал назрява в Светия Синод на БПЦ във връзка с договора между Софийската света митрополия, представлявана от българския патриарх Неофит, и фирмата на Гинка Върбакова „Инерком“.

„Инерком“ слага ръка върху 2744 кв.м. от имотите на Софийската митрополия на ул. „Света Неделя“срещу месечен наем от 15 000 лева, които можа да ги отдава за жилища и офиси, отначало за 10 години, после за оше пет пъти по толкова, а след това и за неопредело време, писа по-рано днес Епицентър.бг, цитиран от Зарата-Новини.

[ad id=“263680″]

Като страна по договора е посочен патриарх Неофит. Договорът е подписан от Бранитцки епископ Григорий – Викарий на Софияския митрополит и от съпруга на Гинка – Славчо Върбаков.

„Патриархът не знае за този договор. И ние нямаме нищо общо с него. Чета го в Епицентър.бг и се чудя“, е заявил пред медията ни Емил Велинов – директор на Дирекция „Вероизповедания“ към МС.

[ad id=“236993″]

Според Велинов договорът е сключен зад гърба на патриарх Неофит и е злоупотребено с неговото име, тъй като всякакви бизнесконтакти с фирмата „Инерком“ биха се отразили негативно на неговия имидж.

Емил Велинов е убеден, че договорът няма да влезе в действие.

Епицентър.бг


image0 (9K)