Емир Костурица: Непрофесионализмът на пътните служби можеше да ни коства живота

Световноизвестният сръбски режисьор Емир Кустурица и шофьорът му претърпяха катастрофа в четвъртък около 23 часа местно време, на пътя Лиг-Белград. Режисьорът е получил само леки наранявания,но обвини пътните служби, че са поставили знака за обратен завой на самия завой, а не преди него.

Режисьорът каза, че шофьорът му е ранен и хоспитализиран, а той самият е контузен и това, което са направили пътните специалисти, е най-малкото „некадърно и пагубно“.

„Моите адвокати ще предприемат нещо, не само за да се санкционира непрофесионализма, който можеше да ни коства живота, а, надявам се, за да се отстранят неразбираемите пропуски и да се предотвратят възможни нови произшествия“, подчерта Кустурица.

Шофьор на автомобила, с който пътувал Кустурица е Вичентие Савич, автомобилист с редица трофеи от състезания в Сърбия и бивша Югославия. Колата излетяла от пътя на завой, продължила двайсетина метра по настилка от чакъл и след няколко метра „полет“ във въздуха се ударила директно в земен насип.

Пътните служби твърдят, че сигнализацията е поставена правилно и пътната полиция не е имала забележки. Шофьорът е настанен в болница със счупена раменна кост, а Кустурица още на обяд в петък се е върнал към работата си. Днес той ще пътува за концерти на неговата група The No Smoking Orchestra в Москва на 4 юни и в Сочи на 7 юни.

Източник: dir.bg

[ad id=“222944″]


image0 (9K)