Ето го стрелецът, който уби 50 и рани 200 човека на концерт в Лас Вегас (СНИМКА)

strlec_las_vegas_resizedПърви снимки на стрелеца от Лас Вегас, който късно снощи откри огън от 32-ия етаж на хотел по събрало се множество на кънтри концерт, излязоха в мрежата, съобщава Мирър.

Най-малко 50 души са убити и повече от 200 са ранени. Случилото се е най-кръвопролитната масова стрелба в историята на САЩ.

Нападението е станало в близост до голям хотел – „Мандалей бей“. Стрелбата е продължила на два пъти по 15 секунди.

Отговорност за атаката пое групировката „Ислямска държава“, но на този етап не може да се потвърди дали нападателят наистина е бил свързан с нея.

[ad id=“225664″]

От последните минути стана ясно, че е разкрита и самоличността на убиеца. Това е 64-годишният бял мъж Стивън Падок. Разкрита е и приятелката, с която живеел – Мери Лу Денли, която е обявена за издирване. Според една от версиите, жената е била на мястото на стрелбата и е избягала или с „Крайслер Пасифик“, или с „Хюндай Туксон“.

Стивън Падок живеел в апартамент с вече издирваната от властите Мерилу Данли. За момента не е ясно с какво оръжие е стрелял Падок, но по записите от камери на посетители на концерта се чуват няколко залпа, които един след друг покосяват посетителите.


image0 (9K)