Ефективни природни средства при запушени артерии

Появата на запушени артерии се причинява от: прекомерно пушене, богата на мазнини диета, липса на физически упражнения, наднормено тегло, диабет тип 1 и 2, високо кръвно налягане и висок холестерол. Запушени артерии се появяват и при заболявания като като артрит, лупус или инфекции.

[ad id=“225664″]

Запушени артерии в различни части на тялото, могат да доведат до здравословни проблеми като исхемична болест на сърцето, периферна артериална болест и дори инфаркт или инсулт.

По-често при запушени артерии тялото не реагира и не се проявяват никакви симптоми. Когато състоянието е тежко се появяват симптоми като: болка в гърдите, задух, сърцебиене, слабост, виене на свят, загуба на апетит, безпокойство, гадене и изпотяване. Други симптоми, причинени от запушени артерии са различните видове болести на сърцето, студени крака, изтръпване на едната страна на тялото, невъзможност за движение на ръката или на крака и загуба на зрение с едното око.

Артериите се запушват бавно и постепенно, а навременната диагноза е много важна. Ето и най-ефективните натурални методи за запушени артерии:

[ad id=“237001″]

Чесън
Чесънът е едно от най-добрите средства при запушени артерии. Той разширява кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението.

Куркума
Куркумата е другата подправка, която може да помогне за лечение на запушени артерии и да направи сърцето по-здраво. Куркуминът, основният компонент в куркумата, има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, които помагат за предотвратяване на образуването на кръвни тромбоцити, в следствие на съсиреци.

Екстактът от куркумата понижава нивата на лошия холестерол, за да се намали натрупването на плаки артериите. Той ще отпусне и кръвоносните съдове, което намалява риска от инфаркт и инсулт.

Лют червен пипер
Капсаицинът, съдържащ се в лютия червен пипер намалява лошия холестерол в кръвта, което от своя страна е една от основните причини за запушени артерии. Лютият червен пипер подобрява кръвообращението и намалява риска от инфаркт и инсулт.
[ad id=“238430″]

Лимон
Лимонът има високо съдържание на витамин С, който е мощен антиоксидант. Той помага за подобряване на кръвното налягане и намалява на възпалението. Лимонът пази от запушени артерии, предотвратявайки окислението на организма.

Джинджифил
Пийте чай от джинджифил при запушени артерии.

Джинджифилът е друго ефективно средство за защита на тялото ви от запушени артерии. Той съдържа съединения, които подпомагат сърдечно-съдовата система. Джинджифилът предотвратява натрупването на плака и намалява съществуващата, понижавайки общия холестерол и блокирайки окислението.

Избягвайте да преработените храни, червеното месо и пърженото
    Спрете цигарите
    Избягвайте алкохолните напитки
    Движете се повече
    Включете бобови и пълнозърнести продукти във вашата диета
    Яжте повече плодове – портокали, домати, манго, диня, боровинки и други
    Консумирайте 2 до 3 супени лъжици студено пресовано кокосово масло ежедневно. Това ще намали натрупването на плаки в артериите.
    Приемайте витамин B12
    Приемайте омега-3 мастни киселини
    Пийте 2-3 чаши зелен чай дневно

Източник: lekuva.net


image0 (9K)