Кой работи в „Дедов имоти“? Жанета Дедова – работата сама ме намери!

Жанета Дедова – работата сама ме намери!

Жанета Дедова е един от най-опитните и дългогодишни брокери в „Дедов имоти“. Тя се присъединява към екипа през 2008-ма година. Стъпвайки на огромния опит, който има в сферата на търговията, туризма и хотелиерството, тя бързо натрупва опит и знания в сферата на недвижимите имоти.

  • Жанета, разкажи ни как стартира твоят път като брокер на недвижими имоти?

– Интересното при мен е, че този бизнес избра мен, а не обратното. По това време аз бях управител на ресторанта в семейния ни бизнес. Отговарях за едно сравнително голямо число персонал, контролирах доставките, качеството на предлаганите услуги, занимавах се с рекламата. Един от брокерите в агенцията си взе дълъг отпуск, за да се прибере в родната си страна и ми остави телефона си. Аз нямах и понятие от търговия с недвижими имоти. Отначало само вдигах телефона и си записвах търсенията на клиентите. Оказа се обаче, че брокерът ще отсъства много по-дълго от първоначалния план. Наложи се бързо да се ориентирам в обстановката и да уча в движение. Започнах да ходя на огледи с клиенти. Научих кои са необходимите документи за изповядване на сделка. Съвсем скоро дойде и първата ми сделка. По онова време пазарът беше много динамичен, агенциите в града бяха много по-малко, а брокерите много натоварени. Така имах възможност за много кратко време да навляза сериозно в бизнеса и да усвоя даже тънкостите на занаята.

  • Какво те накара да останеш в този бизнес? Ти си можела да се върнеш на позицията, на която си била преди това.

– Много скоро след като започнах да работя като брокер на имоти трябваше да реша дали да се върна на старата си позиция или да остана на новата си работа. Премислих всички предимства и недостатъци на двете позиции и аргументите надделяха в полза на брокерството. Никога не съм съжалявала за решението, което взех тогава! Много малко са професиите, които носят толкова много контакти, информация и разнообразие. Ден с ден не си приличат. Има невероятна динамика и ако не си готов всекидневно да учиш и да се развиваш, много скоро пазарът сам ще те изхвърли. Хората не обичат да им се говорят общи приказки. Когато ти се обаждат, клиентите имат конкретна цел и ти трябва да си подготвен с информацията, която им трябва. Добрият брокер бързо си създава кръг от клиенти, които после отново му се обаждат за следващата си сделка. В този бизнес нямаш право на грешки! Една грешка може да ти струва прекалено скъпо.

Dedov imoti1_resized

Автор: Лиляна Бончева


image0 (9K)